fredag 17. februar 2012

Utplassering 3 dag (17/02-12)

Dagen i dag startet som vanlig med å dra meg selv ut av sengen etter en hard arbeidsøkt fra dagen i forveien. Jeg kan ikke si jeg ikke gledet meg til å dra tilbake til utplasseringen min i Oslo,  for det gjorde. liker å se på det som ukas høydepunkt faktisk. Verken bussen, toget eller trikken var det noe problem. og som vanlig måtte jeg jo gå et lite stykke fra trikkstoppet til lokalet her jeg sitter nå.

Dagen i dag har vært som de tidligere. ikke noe sånn veldig spennende og nytt, men det samme spillet som må kjøres igjennom igjen for å fikse hver minste detalj. Nå kan jeg tenke meg at jeg har spilt spillet omtrent 30 gagner helt ut, men i de tilfellene så tenker jeg bare på hvor mange ganger de som retter og faktisk lagde spillet må ha brukt på det. Antageligvis lang mer en meg. En annen ting som morer meg litt underveis er hvordan alle folkene her på "Snowcastle" har en god sans for humor. jeg kan se at stemninger ofte er på topp hos alle arbeiderne her, selv om det ikke er alt for mange (rundt 9-10 stk). I pausene spiser vi felles lunch med pølser som vanlig. Jeg tror det blir kalt pølse-fredag her, for det er det hver gang jeg har vært her hittil. Lurer litt på hva annet de har resten av uken. De er jo også så greie å spanderer lunch på meg her, så ordentlig trivelig er det her.

Ikke bare har jeg gått igjennom spillet på et språk, men 4 forskjellige. Dessverre for dem er jeg ikke en ekspert på dansk eller svensk, men norsk og engelsk kan jeg nokså godt fra før. Jeg vet ikke hvorfor, men å høre på de danske stemmene i disse spillene er mer en underholderne siden de snakker så fort og uttalelsen er uvant.

Jeg har også vist en av de profesjonelle 3D designerne som er her noen av arbeidene mine fra tidligere av og noen jeg holder på med nå. For på fritiden lager jeg mitt eget spill i Unity som jeg planlegger å kjøre på PC/Mac. Jeg er enda i oppbyggingsfasen, men jeg fikk mange nyttige innspill fra hans ekspertise. Han påpekte ting som kunne gjort bedre og annerledes. Og jeg viste han noen ting han ikke hadde sett før. Jeg synes det er noe morsomt å dele mine egne kunnskaper, så det ikke virker som jeg kan ingenting.

søndag 12. februar 2012

Utplassering 2 dag (10/02-12)

Dagen i dag har vært like spennende som den siste gangen jeg her. Jeg ble satt i gang med å finne flere feil som et av spillende deres kunne ha. Men denne gangen skulle jeg gå igjennom den danske og engelske versjonen av spillet. Sist gang så jeg bare på den Norske utgaven. Denne gangen var det litt lettere å informere om feil siden vi brukte Gmail til å endre på et felles dokument. Sist måtte jeg fylle inn på et vanlig A4 ark. Jeg startet på iPad’en og klarte å finne mange færre feil (bug) denne gangen. Men dessverre flere tekstureringsfeil som blir behandlet i en annen kategori. Totalt sett tok det meg en 2-3 timer å fullføre disse rettingene. Etterpå gikk jeg igjennom dem med programmererne.

Siden gikk jeg litt rundt i lokalet og observerte hvordan dem arbeidet med spillene sine. Lærte mye om de ulike prosessene et godt spill må igjennom og hvordan de behandles. Satt opp til flere timer å så på en av dem bruke tegnebrett til PC og tegnet skisser til noen nye spill.

Lærte meg mye i dag og kom også med noen få egne innspill som de ansatte ikke hadde vist så mye om før.

På slutten av dagen gikk vi igjennom den ferdig redigerte versjonen av spillet og tro det eller ei. Vi fant enda flere bugs. Nå vet hva jeg skal gjøre neste gang jeg skal dit :D

søndag 5. februar 2012

Utplasseringen på Snowcastle

Den første dagen på Snowcastle var jeg mer en fornøyd med. Kan ikke si jeg ikke nøyde meg hvert sekund jeg var utplassert der. Jeg fikk klare instrukser om hva jeg skulle gjøre når jeg kom dit og jeg hadde ingen tvil. Jeg kom godt overens med de andre ansatte der. Sikkert fordi vi programmerer og arbeider med noen av de samme programmene (Maya og Unity), bare på et annet vanskelighetsnivå.

Den første jobben jeg fikk tildelt var å finne eller søke etter feil (error/bugs) i et av spillene deres. Alle spillene deres var beregnet for iPhone, iPad eller Mac, og jeg måtte sjekke flere av versjonene. Folk kjenner vel sikkert til alle oppdateringer som kommer i forbindelse med apps som lastes ned. Vel, de er for å fjerne bugs. Noe som jeg brukte mesteparten av dagen til å finne. Kan litt stolt si at jeg fyllte 5 A4-sider med bugs, etter 6 timers leting. Selv om det ikke var en positiv nyhet for spill designerne å høre dette. Men det er nødvendig sa dem for å perfeksjonere spillene, så flere vil ha dem.

Etter at rapporten var levert fikk jeg lov til å dra, men først vil jeg vise noen bilder tatt fra selskapets indre. Her ser mann kontorplassene til de enkelte arbeiderne:

        

Her er underholdning stuen. Ble ikke tatt i bruk under oppholdet mitt der.




Lenger inn i lokalet var det flere arbeidsplasser. Den ene var sjefen for firmaet sin plass. Helt innerst der.
jeg satt delvis på den plassen når jeg spilte Mac versjonen, men ellers satt jeg inne på grupperommet til høyre på bildet der. For det meste med iPad'en.



Ellers var det lærerik dag og ser fram til neste gang jeg ser dem igjen.